Agenda

VrijMiBo
iedere vrijdag  2019, 17:00-21:00 uur

Laat het weekend maar beginnen.
Lekker borrelen, wij serveren er hapjes bij van het huis.
De keuken is open, zoek een leuke tafel uit.

 

zondag 12 mei
AZ- PSV 14.30 uur

We zenden de wedstrijd uit op groot scherm.

 

donderdag 6 juni 21.00 uur
Björns vondsten in ’t Vonderke; Peter Beeker

 

Man met gitaar. Zo nodig breekt deze singer-songwriter uit Venlo de boel af in z’n eentje. Met of zonder stroom, akoestische gitaar of Telecaster. Zing de taal waarin je denkt.

Voor Peter Beeker betekent dat dialect. Noord-Limburgs is de normaalste zaak van de wereld, zegt hij. Je hoeft het niet te verstaan om het te voelen. Het is niet de eerste keer dat hij het uitlegt. Steve Earle zingt “Hard-Core Troubadour” en Beeker luistert goed. Het is PJ Harvey, Bob Dylan en Ryan Adams. Het is ook Ian Felice. Een artiest die versleten klinkt maar waarvan je weet dat ze hem nooit zullen breken.

Zo is het ook met deze Limburger. Hij ontbindt zijn Ongenode Gaste. Na vijfentwintig jaar van Amsterdam tot Brussel en Blerick tot Heinkenszand is de koek op voor deze band. Kort daarna ontstaat Koblenz. Zo dopen Beeker en het Utrechtse indiecollectief Woods on Fire hun samenwerking. Het levert al snel nieuwe muziek op. Experimenteler dan we van hem gewend zijn.

Volgens Beeker is het precies hetzelfde maar dan compleet anders. Eén ding is zeker, met of zonder band: het zweet vloeit rijkelijk als hij al hielstampend de podiumplanken test.

“Hijs de vlag. Stik de moord. Dit is Zuid. Weej gaon Noord…”