1 februari: Björns vondsten – Eric van Dijsseldonk

Op donderdag 1 februari 2018 om 21:00 uur treedt Eric van Dijsseldonk op.
Eric van Dijsseldonk is bekend als gitarist van onder andere JW Roy en Ricky Koole, maar daarnaast is hij actief als zanger en liedjesschrijver. Begin jaren nul timmert hij aan de weg met zijn band Smalltown Romeos. Onder eigen naam brengt hij daarna drie albums uit met rootsy popsongs, aanvankelijk Engelstalig maar later in het Nederlands. Als songwriter is Dijsseldonk beïnvloed door zowel Engelse als Amerikaanse voorbeelden uit de jaren zestig en zeventig. Hij kent zijn klassiekers, en weet bovendien hoe hij een pakkende popsong moet schrijven. De Nederlandse teksten maken zijn liedjes persoonlijk, herkenbaar en direct. Begin 2018 verschijnt zijn nieuwe EP met de titel ‘45’. Vijf liedjes uit het leven van een veertiger, melancholisch met een glimlach. Opgenomen met en geproduceerd door Gabriël Peeters. Live speelt Dijsseldonk als duo met gitarist Rolf Verbaant (Tangarine).